Het Kandidatentoernooi 2020 (3)

Ronde 7. Magnus moest nog aan de eet tafel en zijn vader vindt dat eten voor een camera en 13000 on-liners die meekijken ongepast en je mag sowieso niet met volle mond spreken. Duidelijk Henrick is nog bezig met de opvoeding van de kleine Magnus.

Lawrence, schaakanalist en bekend schaakleraar in Mexico en omstreken, was in Mexico toen daar de varkenspest uitbrak. Eigenlijk zat ie aan de goktafels in Las Vegas, dit geheel terzijde, besloot de boel de boel te laten en huiswaarts te keren.

Nepomniachtchi ontmoet zijn Nemesis en verliest van Vachier-Lagrave. De andere partijen eindigen in remise. Nepomniachtchi speelt de Franse opening tegen een Fransman!. Lef kan hem niet ontzegd worden maar dit is vragen om moeilijkheden. De tussenstand brengt Vachier-Lagrave naast Nepomniachtchi met 4 ½ en 4 man, waaronder Giri, op 1 punt, zelfs Ding als laatste heeft 2 ½ punt, er is nog van alles mogelijk als het toernooi wordt voortgezet.

26 maart werd het kandidatentoernooi stop gezet, omdat het Russisch luchtruim, in verband met het Coronavirus, werd gesloten. De FIDE, die toch al onder vuur lag, vanwege het doorgaan van het toernooi, geeft als reden dat de spelers niet meer huiswaarts konden keren na afloop van het toernooi. Geen woord over de gezondheidsrisico’s, nog 7 ronden te gaan.

Chessbomb een van de sites die het toernooi op het internet verslaat vond het nodig om Teimur Radjabov zijn mening te laten ventileren over het handelen van de FIDE. Nou had Radjabov zich afgemeld voor het toernooi om een reden die te maken had met het Coronavirus. Hij deed wat voorstellen die waarschijnlijk niet door de FIDE worden overgenomen.

Hier een fragment uit de 6de ronde en waarschijnlijk de reden waarom Ding niet naar het p.m. kwam. De kans om het evenwicht te herstellen niet gezien, de heren analisten zagen het wel.

Bordschaak, is het in de toekomst nog mogelijk? 2 mensen spelend met stukken op een bord met 64 velden, angstvallig eventuele toeschouwers waarschuwend aankijken met blijf op anderhalve meter. 3 mensen bij elkaar is al een bijna samenscholing.

Heren een zeer lang prettig weekend, vrijwillige quarantaine?, Geniet van het zalige onmogelijke.